Om Iris

Hej! Jag heter Iris och är nio år. Min farmor heter Laila och är 67. Vi är ganska olika. Här är några exempel: Jag gillar att ha roligt. Farmor gillar att ha tråkigt. Jag gillar grönt. Farmor gillar grått. Jag gillar att skratta. Farmor gillar att gråta.
Den här sommaren var det bestämt att jag skulle bo hos farmor. Jag trodde att det skulle bli den värsta sommaren i hela mitt liv.
Det visade sig att jag hade fel. Jättefel.

 

Här får du veta lite mer om mig:

Namn: Iris Margareta Karlsson (avslöja inte mitt mellannamn för någon, det är en hemlis!)
Ålder: 3 435 dagar när boken börjar. 3 438 dagar när den slutar.
Familj: Pappa Frank. Och farmor Laila (fast hon bor inte hos oss).
Bor: På åttonde våningen i ett höghus i en förort utanför Stockholm. Vi har värsta sjöutsikten. Fast farmor säger att det är ett träsk.
Husdjur: Tyvärr inte. Men jag vill ha en hund. Pappa har sagt nej tusen gånger. För han tror att ingen av oss skulle orka gå ut med den. Han har fel så klart.
Gosedjur: Ruben. Han är en kanin. Plus typ trettio gosedjur till, men dom bryr jag mig inte så mycket om. OBS! Man kan faktiskt ha gosedjur fast man är nio! Min pappa har en gammal lortig nalle och han är minst trettiotre!
Bästa skolämne: Matte och träslöjd.
Favoritmat: Pizza tropicana (med massa banan på).
Favoritsport: Jag sportar inte. Bara när jag springer till bussen. Rekordet är 1 minut och 4 sekunder. Och när jag är på stan med min pappa måste jag springa bredvid honom, för han går så snabbt med sina älgben.Comments are closed.