Om Elin

Hej!

Jag heter Elin Lindell och skriver och illustrerar för barn. Tidigare har jag jobbat som journalist på tidningen Kamratposten. Mitt liv som småbarnsmorsa i Stockholmsförorten Bagarmossen kan tyckas ganska ospännande. Det är det också. Men när jag var lika gammal som mina bokfigurer Iris och Jördis hade jag…
… ett sjukligt stort intresse för rovfåglar.
… en hemlig bajsklubb med min bästa kompis (fast nu är den kanske inte så hemlig längre).
… inlett min korta karriär som blivande fotbollsproffs. Jag var sämst i det sämsta laget i den sämsta divisionen i Västsverige. Vi vann aldrig någon match, men spelade oavgjort en gång. Då köpte tränaren en HEL BACK läsk som vi fick dela på.
… till skillnad från Iris Karlsson en farmor som var fullt normal.

 

Lite mer om mig:

Född: 1981.
Bor: I Stockholm, men jag är uppvuxen i Göteborg.
Familj: Man och två barn.
Intressen: Att vara med mina barn, att läsa, leka med fotboll, måla om i vårt torp och lata mig.
Favoritgodis: Oftast apelsinkrokant. Ibland sura kolanappar.
Favoritmat: Kantareller.
Böcker jag gillade när jag var barn: Gummi-Tarzan av Ole Lund Kirkegaard, Killbacillen av Viveca Lärn, Allis med is av Gunilla Linn Persson, Korpens sång av Per Nilsson, Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe, God natt Mister Tom av Michelle Magorian, Dårfinkar & dönickar av Ulf Stark.
Böcker jag gillar nu: Jag är jag av Emma Adbåge, Hedvig-böckerna av Frida Nilsson, En liten bok om kärlek av Ulf Stark.Comments are closed.