Lättlästa böcker

Är du sisådär 6–8 år? Har du nyss lärt dig läsa? GRATTIS! Här är sex böcker för dig!

Ava och hunden som kom bort
Ava börjar i en ny skola och har inga kompisar. Hon blir till och med retad av en av killarna, Vilgot. Som tur är har hon Vov, hennes hund som följer henne genom skogen till skolbussen varje dag och väntar troget vid hållplatsen när hon kommer hem igen.
Men en dag när hon kliver av bussen är Vov inte där. Mamma hjälper Ava att leta men utan att hitta Vov.
Ava är ledsen i skolan och på bussen hem erbjuder sig faktiskt Vilgot att hjälpa henne att
leta, men de börjar misstänka att någon tagit hennes hund …

Boken är skriven av Monica Zak och illustrerad av mig. Den ges ut på bokförlaget Opal.

Äventyr i Paradiset

Lättläst-serien Äventyr i Paradiset har jag gjort tillsammans med författaren Moni Nilsson. Moni har skrivit och jag har ritat.

 

I den första boken Bästa vänner får du lära känna Slatten, eller egentligen heter han Zlatan. Slattens pappa är TOKIG i fotboll. Hans brorsor också.Men inte Slatten. Slatten tror att han är den enda i hela världen – eller åtminstone på gården – som inte gillar att leka med bollar, klättra i träd och doppa huvudet när han badar. Han tror att han är helt ensam! Men då dyker Kakan upp…

 

 

I den andra boken Änglar, kakor och tappade tänder får vi träffa Slatten och Kakan igen. Kakan är jämt sugen på kakor, och får med sig Slatten till affären för att köpa nya. Men då dyker Paradisets änglar upp. De är farligast och läskigast i hela Paradiset…

 

 

 

 

Spöknatt

Slatten ska sova över hos sin bästa kompis Kakan för första gången. Kakans pappa jobbar så de ska vara ensamma hemma. Först killar det nervöst i magen. Hur ska det gå när inte mamma och pappa kan stoppa om och pussa god natt? Men när han sitter i soffan hemma hos Kakan känns det mysigt. Sedan kommer mörkret. Kompisarna råkar titta på en ruskigt barnförbjuden film. Då känns det inte alls lika mysigt längre. De kryper ner under Kakans täcke och gömmer sig. Länge ligger de där och lyssnar.

Då hörs ett spöke som prasslar under sängen!

Äventyr i Paradiset: Spöknatt är den tredje boken i den lättlästa serien om Kakan och Slattens äventyr tillsammans i Paradiset. Precis som i de två första böckerna har jag ritat bilderna och Moni Nilsson har

skrivit den spännande texten. Och detta är den klart läskigaste boken hittills!

 

Vågar du läsa? Ja, det är klart att du gör!

Här kan du köpa boken!

 

Bästa värsta födelsedagen

Slatten och Kakans fjärde äventyr tillsammans.

Bästa värsta födelsedagen blir det …

… födelsedagspirr i hela kroppen.

… både besvikelse och glädje.

… blod!

… första bråket mellan bästisarna Kakan och Slatten.

… och förstås en riktigt stor födelsedagsfest!

Här kan du kolla på ett smakprov ur boken och här kan du köpa den!

 

Slatten, Kakan och tjuven
Här är den femte boken i serien Äventyr i Paradiset: Slatten, Kakan och tjuven

I det här äventyret upptäcker Slatten och hans bästa vän Kakan att burk-letaren Bulten har det väldigt svårt. Han sover utomhus – till och med när det regnar! Slatten bestämmer sig för att hjälpa Bulten, men det är inte alla som vill hjälpa till!

 

Äventyr i Paradiset ges ut av Lilla Piratförlaget och finns även översatta till polska och norska.Comments are closed.