Böckerna om Jördis

Borttappat: Katt, kompis, kalsong
Jördis är 9 år och hatar bokstaven H. Världen skulle vara mycket bättre utan till exempel handsvett, huvudvärk, hästar, halloumi – och så Harry
Hansson förstås. Killen som gör allt för att slå nya rekord i störighet och äcklighet.

Som tur är har Jördis sin bästis Judith. De ska vara bästisar alltid alltid. Men så börjar en ny tjej i klassen. Hon har både bröst och de bästa fotbollsfinterna någon sett. Dessutom blir hon genast kompis med Judith. På några dagar blir allt kaos och knas. Jördis försöker bli som den nya tjejen för att få tillbaka sin bästis, men det blir bara en massa lögner och pinsamheter.

Böckerna om Jördis ges ut av Alfabeta bokförlag och har översatts till tyska, danska och norska.

Klicka här för att köpa boken!

Här kan du läsa ett smakprov ur boken och här kan du lyssna på det första kapitlet.

Här kan du titta och lyssna på vad Magnus Utvik tycker om boken i Gomorron Sverige på SVT.


Efterlysta: Harry Hansson och jag

Här är jag igen. Jördis alltså!
Nu är det snart jul. Gud vad mysigt, tänker du kanske? Inte precis! Kolla själv vad som händer:

1. Min bästa vän Judith åker till Kina och jag är typ den enda i hela världen kvar i stan. (Ja, förutom Harry Hansson då, men han gills nog inte?)

2. Det verkar som att Ragnarsson, grannen mitt emot, vill adoptera mig och min lillebror. Tyvärr för oss äter han barn till frukost!

3. Harry har också problem. Han är supertrött på sin pappas nya tjej, så jag hittar på en plan för att bli av med henne. Men planen är lite för bra, så bra att jag och Harry blir efterlysta av polisen …

Efterlysa: Harry Hansson och jag är andra boken i serien om Jördis. Den ges ut av Alfabeta bokförlag och går att köpa här!

Boken ges även ut på tyska, danska och norska!

Recensioner

Dagens Nyheter
“För att travestera boktitlarna, så är Elin Lindell: Lätt, smart och rolig. Man kan lägga till det hon inte är: ytlig, platt och tråkig. Det är högt betyg i en genre som vimlar av vardagsskildringar, men sällan lyfter”
Läs hela recensionen

Lundströms bokradio (i P1)
“Hon är en sån som skulle kunna bli en ny Gunnel Linde – hon kan vara rolig, spännande, vardagsglädje för barn …”
Lyssna på programmet
(Börja vid 37:40)

Smålandsposten
“I ett nära samarbete mellan text och sprittande färgbilder framkallar Lindell en rad dramatiska situationer. Replikerna är fyllda av temperament och fördjupar karaktärerna i olika riktningar. Här finns en fin balans mellan humor och allvar”
Läs hela recensionen

Länstidningen Östersund
“En nutidsberättelse som inte blundar för att det finns problem även i de bästa familjer … Elin Lindell tecknar lika enkelt, roligt och lättillgängligt som hon skriver. Det är något av Farornas konung och Fiddeli från Gunnel Lindes “Den vita stenen” över Jördis och Harrys tafatt ömsinta relation.”
Läs hela recensionen

Nerikes Allehanda
“Elin Lindells bok är en hjärtevärmande berättelse som har en hel del humor men också allvarligare partier … Böckerna om Jördis är utmärkta högläsningsböcker”
Läs hela recensionen

Skaraborgs Allehanda
Efterlysta: Harry Hansson och jag är en kul och träffsäker skildring av livets gråare sida. Barnen träffar a-lagare på stan och vissa sociala problem hemma hos Harry antyds. Men berättelsen blir inte tråkig för det, snarare tvärtom.”
Läs hela recensionen

 

Hemligt: Jördis hjärta Harry
Här är Jördis tillbaka – i sin tredje bok.

Kommer ni ihåg Harry Hansson? Världshistoriens störigaste kille, alltså.

Fast det tycker inte Jördis längre. Inte alls!

Nu är Harry är det bästa Jördis vet. Hon vill vara nära honom hela tiden.

Det låter kanske perfekt, men knappast! Läs själv så fattar du:

1. Jördis bästa kompis Judith hatar Harry. Så Jördis kan inte berätta för henne hur hon känner. Då skulle nog världen gå under!

2. Det har flyttat in en ny tjej i huset mittemot. Hon hänger efter Harry som ett gammalt plåster. Det värsta är att han verkar gilla det!

3. Det är något skumt med den nya grannfamiljen. En kväll när Jördis råkar kika in genom deras köksfönster får hon se något som hon önskar att hon aldrig hade sett …
Här kan du köpa boken!

Böckerna om Jördis ges ut av Alfabeta bokförlag.

 

Recensioner

Gomorron Sverige (SVT)
“Väldigt kul”, tyckte Magnus Utvik. Tyvärr ligger inte klippet uppe längre.

 

 

 

 

Bokhora
“Jag tycker de här är så roliga, satt på balkongen och fnissade järnet när jag läste.”
Läs mer.Upphittat: Tiger och silverfisk

Vissa dagar händer ingenting. Man kanske äter potatisbullar och petar näsan lite. Det är allt.
Andra dagar händer hur mycket som helst på samma gång. Man råkar förgifta rektorn, blir utskälld av tre nakna tanter, ljuger för sin pappa och får en ny kompis. Exakt allt det där hände Jördis en torsdag i maj.

Som ni märker hamnar Jördis i problem och pinsamheter – igen! I fjärde boken om Jördis ställer hon till det rejält för sig.

Här kan du köpa boken!Comments are closed.