Fyra andra böcker

Vilken vecka!? – När föräldrarna skiljer sig

Här är boken som alla barn till skilda föräldrar alltid önskat sig (utan att veta om det).
I Vilken vecka!? intervjuas massor av barn mellan 10-13 år om hur det är när föräldrarna skiljer sig. Till exempel får vi träffa Sigrid, 12, som måste åka tåg i tre timmar för att träffa sin pappa. Och Hugo, 10, vars mammor brukar fira hans födelsedag ihop trots att de är skilda. Du kan också läsa om Molly, 12, vars föräldrar har skiljt sig två gånger. Nu tycker hon att det är bättre att de är skilda.

I Vilken vecka!? har jag gjort alla illustrationer, medan texten är skriven av Jennie Persson, som tidigare har jobbat på Kamratposten med mig.

Vilken vecka!? ges ut på Natur & Kultur och är även utgiven på danska.

Här kan du köpa boken!

Bästa Testboken – eller Är ditt syskon en vampyr?

Text: Per Bengtsson och Oskar Ekman
Illustration: Elin Lindell
Utgiven på Alfabeta 2010.

Det här är boken för alla som gillar att testa sig själva, sina kompisar, föräldrar, syskon. Här kan du spå dig själv, kolla om en viss person är kär i dig, välja mellan pinsamma saker du måste göra, ta reda på din lärares hemliga liv, lära dig de bästa busen, avslöja föräldrar och kompisar som ljuger, ta reda på vad ni är för en familj egentligen och se vilken typ av skämtare du är med hjälp av ditt horoskop.

Köp boken här!

Bästa testboken är även utgiven på tyska och finska.

 

 

Stora Syndboken

Text och illustration: Elin Lindell och Lisa Bjärbo
Utgiven på Natur & Kultur 2006.

Lättja, högmod, vrede, frosseri, avund, lust och girighet. Har du hört talas om de sju dödssynderna? Nej, det har knappt vi heller. De är så gamla att man inte ens förstår vad alla orden betyder. Därför bestämde vi oss för att ta reda på vad barn idag tycker är dödssynd.

Vi gav oss ut i skolorna och intervjuade över 500 mellanstadiebarn. Syftet var att ta reda på vad barn idag tycker är det mest förbjudna, det jobbigaste och taskigaste. Eller helt enkelt, ta reda på vad barn tycker är dödssynd. Och svaret blev: Mobba. Svika. Fuska. Härma. Skryta. Ljuga. Snacka skit.

Stora Syndboken är full av berättelser, brev, tips, spel, lekar, fakta och fniss. Här kan du läsa om Anton, som mobbade en kille i ett helt år. Och om Gabriella, som svek sin bästis för att verka cool. Eller om Astrid, som ljuger varje torsdag om att hon går på breakdance. Du kan göra ett test för att se om du är en riktig svikare. Du kan spela Stora Syndspelet, eller läsa om några av de värsta lögnhalsarna och fuskarna i historien.

Stora Syndboken är även utgiven på norska och danska.


Pinsamt! Allt om stunderna du helst vill glömma!

Text och illustration: Elin Lindell och Lisa Bjärbo
Utgiven på Natur & Kultur 2007.

Här finns pinsamma intervjuer, brev, noveller, lekar, pinsamma personer genom historien. Läs om David, 13 år, som verkligen vet hur det känns att göra bort sig. En gång, när han var med i en stor vuxenpjäs på fina teatern, kissade han på sig mitt på scenen. Han blev lika röd som den vallmo-kostym han hade på sig.
Du får även läsa om hur det gick till när Jonna la två självmål i samma match, när Daniellas mamma började tokdansa på skolavslutningen, när Edvin la en brakfis så enorm att hela fridrottshallen ekade och när Johanna cyklade in i självaste kungen. Och mycket mer.
Boken kryllar av tips, spel, pyssel, tester och noveller. Lär dig hur du överlever ett föredrag i skolan, testa om dina föräldrar är världshistoriens pinsammaste, få tips om hur man blir ett riktigt pinsamhets-proffs eller hur man lättast gör bort en vuxen. Dessutom spännande fakta: Varför rodnar man? Vad var pinsamt förr i tiden? Och så kan man försöka ta sig igenom en hel dag utan att göra bort sig i pinsamma spelet!

Smygläs boken här!

Pinsamt! är även utgiven på norska och danska.

 Comments are closed.