Iris Karlssons värsta sommar

Ett riktigt sommaräventyr!

Det var tänkt att jag skulle bo hos farmor hela sommarlovet. Där är det så tråkigt att inte ens myggorna och fästingarna vill stanna. Jag trodde att det skulle bli min värsta sommar någonsin. Oj, vad fel jag hade!

Iris Karlssons värsta sommar är ett galet, roligt och spännande äventyr om 9-åriga Iris och hennes farmor.

Sugen på att köpa boken? Det kan du göra här!

Klicka på boken för att se en större bild!

 

Recensioner

“Iris Karlssons värsta sommar
är verkligen en vild skapelse där alla delar samspelar intensivt. Lindells smått syrliga ton är förföriskt rolig och får varje händelse att bullra samtidigt som den emotionella gestaltningen är fint avstämd. Det blir absolut inte den sommar Iris föreställt sig, men det blir en väldigt spännande sommarskildring.”
Tidningen Kulturen
Läs hela recensionen här!

”Iris Karlssons värsta sommar” är på många sätt en säker och välkomponerad debut … Med korta, läsvänliga kapitel, smarta illustrationer och en för genren typisk humoristisk underton bjuder hon på en trevlig och underhållande berättelse, som inte heller saknar en mindre dos eftertänksam livskunskap. Med andra ord perfekt läsning för hängmattan och picknickfilten.”
Svenska Dagbladet
Läs hela recensionen här!

 

 

Iris Karlssons värsta sommar gavs ut första gången 2011 på Alfabeta förlag, och har kommit i nyutgåva 2020.
Text & illustration: Elin Lindell
Omslagslayout: Maria SvedbergEn kommentar

 1. Namn *Bjäkenbackens skola i Mora wrote:
  Your comment is awaiting moderation.

  Hej Elin!
  Vi i Klass 5A på Bjäkenbackens skola i Mora har läst din bok. Den var jättebra för att den var spännande och humorrik! Vad hände med pengarna från bankrånet egentligen, Plutten fick ju en del men vad hände med resten? Vi hoppas att det kommer en fortsättning!

  Vi ger boken betyget 5 av 5

  Hoppas på svar!
  Med vänlig hälsning Linus, Carro, Fredrik, Nathalie, Erik J, Erik T, Fanny, Kevin, Mikaela, Emil, Robin, Felicia, Calle, Saga och fröken Anna